Over Hanwei

paul chen / Hanwei

Vandaag zijn de namen Hanwei, en zijn stichter Paul Chen of Chao-Po Chen, welbekend in de wereld van de functionele zwaarden en historische wapens. Als een jonge man, Chen was gefascineerd door zwaarden en messen. Hij werd een custom messenmaker en in 1991 verhuisde hij naar Dalian, waar hij getalenteerde mensen kon vinden om zijn eerste klas messen en zwaarden te maken.

In het begin maakten ze menssen en onderdelen voor grote messen ondernemingen, maar tegen 1993 was de onderneming klaar om te beginnen handelen onder zijn eigen naam. De Hanwei smidse werd gevormd. In het begin begon Hanwei met het maken van samoerai zwaarden, welke nu nog steeds de hoeksteen vormen van de smidse. Een weinig bekend aspect van Hanwei, is dat ze een afdeling hebben die gespecialiseerd is in het restaureren van antieke samoerai zwaarden. Er werd veel geleerd van de zwaarden van de oude meesters en deze kennis werd gebruikt voor hun eigen zwaarden.

In het midden van de jaren 1990 startte Hanwei met de introductie van Europese zwaarden. Deze werden populair bij verzamelaars en re-enactors. Uiteraard werd de lijn al snel uitgebreid. Ook in deze periode begon Hanwei meer messen te maken. 

In 2002 verhuisde Hanwei naar een grote, speciaal voor hen gebouwd nieuw gebouw. Vandaag werken er meer dan 300 mensen voor Hanwei. Ook Ron, Paul Chen’s zoon, raakt steeds meer betrokken in het Hanwei verhaal. Ron studeerde bij de Japanse legende Yoshindo Yoshihara. Vandaag is hij de drijvende kracht achter de ontwikkeling van Tamahagane en Bainite lemmets. 

ron chen, son of paul chen (Hanwei)

Advertenties%d bloggers liken dit: